שוכרים או מתכננים לשכור דירה?
שישה דברים חשובים שעליכם לדעת כדי להגן על זכויותיכם:
- הסכם שכירות רצוי – עד כדי חייב – להיעשות בכתב ולהיחתם על-ידי השוכר והמשכיר, ללא יוצא מן הכלל.
- גובה הערובה שהמשכיר יכול לגבות משוכר הוא עד גובה דמי שכירות עבור שליש מתקופת השכירות, או עד גובה דמי שכירות עבור 3 חודשי שכירות – לפי הנמוך מביניהם.
לדוגמא: שכרתם את הדירה לתקופה של 12 חודשים בדמי שכירות של 5,000 ₪ לחודש – גובה הערובה שתשלמו למשכיר לא יעלה על 15,000 ₪.
שימו לב – ההגבלה על סכום הערובה חל רק לגבי ערובות שמטילות הוצאות על השוכר, כגון ערבות בנקאית או שיק בנקאי שהשוכר צריך לשלם עבורה עמלה לבנק.
אך לגבי ערובות מכל סוג אחר שאינן מטילות הוצאות על השוכר, כגון: שיק ביטחון, שטר חוב וכתב ערבות של ערבים מטעם השוכר – המשכיר אינו מוגבל בגובה הערובה שיכול לבקש.
- מעוניינים לשמור לעצמכם את האופציה להאריך את תקופת השכירות? יש לוודא שבהסכם השכירות יהיה סעיף אופציה.
בכל מקרה – אם אין סעיף אופציה בהסכם והמשכיר הסכים להאריך לכם את תקופת השכירות, דאגו שזה ייעשה בכתב! אל תסכמו שום דבר בעל-פה.
- הסתיימה תקופת השכירות ותם ההסכם? המשכיר חייב להחזיר לכם את הערובה בתוך 60 ימים ממועד פינוי הדירה או עד לתשלום וכיסוי חובותיכם, אם השארתם אחריכם, לפי המאוחר.
- יש לוודא שבהסכם יהיה סעיף יציאה מוקדם על-ידכם.
- שימו לב – המשכיר אינו יכול לדרוש מכם לשלם למתווך מטעמו את דמי התיווך!
אם חתמתם על הסכם תיווך מול המתווך, יהיה עליכם לשלם לו את דמי התיווך כפי שהתחייבתם.
משרד עורכי דין דניאלה סון בעל ניסיון רב בהכנת הסכמי שכירות פשוטים ומורכבים כאחד, ומעגן שמירה קפדנית על זכויות השוכרים בכל ההיבטים כדי למנוע סכסוכים בין השוכרים למשכיר בהמשך.